28.04.2023

ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA START-UP NACIJA: HRVATSKA TEMATSKA MREŽA ZA RAZVOJ PODUZETNIŠTVA I SAMOZAPOŠLJAVANJA

Udruga Mentor član je Hrvatske tematske mreže za razvoj poduzetništva i samozapošljavanja koja je osnovana u sklopu projekta Start-up nacija: Hrvatska tematska mreža za razvoj poduzetništva i samozapošljavanja. Udruga Mentor sudjelovala je na Završnoj konferenciji projekta.

Udruga GTF-Inicijativa za održivi rast u četvrtak, 27. travnja 2023. u Zagrebu je održala okrugli stol za Grad Zagreb i završnu konferenciju projekta Start-up nacija: Hrvatska tematska mreža za razvoj poduzetništva i samozapošljavanja.

Teme okruglog stola su bile poduzetništvo, samozapošljavanje i start up (s naglaskom na žensko poduzetništvo, (samo)zapošljavanje, inovacije, društveno poduzetništvo, ruralni razvoj te održivo društveno, ekonomsko, kulturno i ekološko osnaživanje i izgradnju zajednice), a namijenjen je javnom i privatnom sektoru, organizacijama civilnog društva i akademskoj zajednici.

Projekt Start-up nacija: Hrvatska tematska mreža za razvoj poduzetništva i samozapošljavanja trajao je 30 mjeseci i odvijao se na području cijele Republike Hrvatske (20 županija i Grad Zagreb). Ciljevi projekta bili su poticati stvaranje kvalitetne višesektorske suradnje između organizacija civilnog društva, jedinica lokalne samouprave i javnih znanstvenih institucija, poticati jačanje partnerstva organizacija civilnog društva i formiranje tematske mreže. Time je projekt pridonio izgradnji kapaciteta javnog i civilnog sektora za kvalitetno prenošenje potreba u društvu i zagovaranje unaprjeđenja javnih politika socioekonomskog razvoja.

Ukupna vrijednost projekta je 389.415,80 EUR, a sufinanciran je iz Državnoga proračuna Republike Hrvatske i Europskoga socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u okviru poziva „Tematske mreže za društveno-ekonomski razvoj te promicanje socijalnog dijaloga u kontekstu unapređivanja uvjeta rada“.

Nositelj projekta je udruga GTF-Inicijativa za održivi rast, a partneri su Ličko-senjska županija, Hrvatska zajednica županija, Sveučilište u Dubrovniku, Deša – Regionalni centar za izgradnju zajednice i razvoj civilnog društva, Start-up udruga za poticanje poduzetništva i zapošljavanja mladih, LAG Srijem, Hrvatska udruga poslovnih žena Krug, Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice i Klaster „KOLO“. (Izvor: GTF-Inicijativa za održivi rast)

Izvor: Završna konferencija projekta "Start-up nacija: Hrvatska tematska mreža za razvoj poduzetništva i samozapošljavanja" - Civilnodruštvo.hr (civilnodrustvo.hr)