ZA POTICAJ MLADIMA GITARA – VELIKA LJUBAV MAGDALENE BANFIĆ

Voćanka, Magdalena Banfić, izvanredna uporna mlada gitaristica polazila je osnovnu glazbenu školu u Ivancu u klasi prof. Mislava Vudjana. Nakon završetka osnovne škole upisuje srednju glazbenu školu u Umjetničkoj školi Fortunat Pintarić u Koprivnici u klasi prof. Antonia Rumenovića, mr.art, jednog od najtrofejnijih hrvatskih profesora gitare. Paralelno sa glazbenom školom, pohađa i Opću gimnaziju u Varaždinu. S obzirom da živi u Donjoj Voći, svaki tjedan se vozi autobusom i vlakom 600 do 700 km. Već u osnovnoj školi je ostvarivala odlične rezultate na glazbenim natjecanjima. no u zadnje dvije godine je ušla među nekoliko najboljih mladih gitarista, ne samo u Hrvatskoj, nego i šire.

Tako je u 2016. godini pobijedila na međunarodnom natjecanju Porečki Tirando, osvojila treće mjesto na Omiš guitar festu, te opet pobijedila na prestižnom srednjeeuropskom natjecanju Enrico Mercattalli (Gorizzia- Italija). Za ilustraciju, državna prvakinja Italije je osvojila drugo mjesto.

2017.godine nastavlja s odličnim rezultatima- drugo mjesto na Zagreb guitar festivalu (natjecali su se glazbenici iz 28 zemalja ), bila je apsolutna pobjednica na Sarajevo guitar festivalu, te je osvojila drugo mjesto u finalu Državnog natjecanja učenika glazbe i plesa koje organiziraju Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga i Ministarstvo obrazovanja.

Magdalena je i stalni član katedralnog zbora Chorus angelicus iz Varaždina, uglednog zbora koji vodi poznati dirigent i orguljaš Anđelko Igrec. Zbor često nastupa u zemlji i inozemstvu. 

Draga Magdalena, čestitamo na postignutim rezultatima!

europska_unija

Ovaj portal izrađen je uz pomoć Europske unije, u okviru Operativnog programa za razvoj ljudskih potencijala, financiranog iz IV. komponente IPA.

Sadržaj portala isključiva je odgovornost Općine Donja Voća i partnera koji sudjeluju na izradi portala, i ni na koji se način ne može smatrati da odražava gledišta Europske unije

ESF