SIGURNOST I TOPLA RIJEČ ZA NAŠE POTREBITE MJEŠTANE – projekt ZAŽELI biti uključena

Od sredine mjeseca srpnja dvadeset i osam gerontodomaćica započelo je svakodnevno obilaziti krajnje korisnike na području Općine Donja Voća, Vinica i Bednja u sklopu projekta ZAŽELI biti uključena. Gerontodomaćice su nakon uspješno provedenog programa obrazovanja/osposobljavanja primile certifikate i stekle dodatnu kvalifikaciju u svojim radnim knjižicama. Za obilazak krajnjih korisnika u svojem svakodnevnom radu koriste bicikle. Svaki radni dan obilaze osobe starije životne dobi koje većinom žive u samačkim kućanstvima ili se njihovi ukućani ne mogu o njima brinuti. Pomažu im u čišćenju njihovog doma, u kuhanju obroka, nabavi lijekova i ostalim svakodnevnim osobnim aktivnostima.  Usamljenost i samoću dedeka i bakica na našim bregima zamijenila je topla riječ, osmijeh i sigurnost da ponovo imaju nekoga s kime mogu svakodnevno podijeliti  svoje radosti i tuge.  

europska_unija

Ovaj portal izrađen je uz pomoć Europske unije, u okviru Operativnog programa za razvoj ljudskih potencijala, financiranog iz IV. komponente IPA.

Sadržaj portala isključiva je odgovornost Općine Donja Voća i partnera koji sudjeluju na izradi portala, i ni na koji se način ne može smatrati da odražava gledišta Europske unije

ESF