22.12.2015

OTVORENJE SLASTIČARNICE "KOLAČIĆ SREĆE"

Udruga “Mentor” u nazočnosti projektnog tima na projektu “Mentor” sudjelovala je na otvorenju slastičarnice “Kolačić sreće” u Općini Petrijanec, 18. prosinca 2015. godine.

Dvije mlade, perspektivne sestre Ivana i Ana Mihin zbog izrazito velike ljubavi prema slasticama odlučile su se na otvaranje svog vlastitog malog carstva punog prekrasnih kolača te torti koje će vrlo rado dijeliti sa svima željnih dobrih, slatkih okusa. Ljubav i strast za pravljenjem kolača i slastica oduvijek je postojala kao dio obiteljske tradicije, početno  znanje i iskustvo u tome  stekle su još od svoje pokojne bake koja bi danas zbog zajedničkog  pokretanja posla  bila vrlo ponosna na svoje unuke. Uz entuzijazam, dobru volju i kreativnost  sestre su odlučile ugodno spojiti sa korisnim te svoj vlastiti hobi pretvoriti u unosan posao.

Tijekom provedbe projekta „Mentor“ u sklopu radionica o samozapošljavanju preuzele su inicijativu za samozapošljavanjem te uz pomoć trenerica detaljno razradile svoj poslovni plan. Uz kvalitetan poslovni plan, odobreni im je zahtjev za dodjeljivanjem financijskih sredstava u okviru mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje „Tvoja inicijativa-tvoje radno mjesto“ što će im poslužiti kao inicijalna sredstva u pokretanju vlastitog posla.

Na otvorenju slastičarnice brojni posjetitelji kušali su njihovih ruku dijela i delicije od onih tradicionalnih  pa sve do sofisticiranijih poput: Cake popsa, Muffina, Cup cakesa, pralina, Tart čoko i Tart limun kolačića,  Jagodica bobica  te  torti poput Ferrero, Lino i Chesse cake. U svojoj ponudi nude posebnost „Slatkog stola“  kod raznih svečanosti (svadbe, krstitke, Sv. pričesti, firme, rođendani, poslovni domjenci) na kojem se kriju mnoga iznenađenja!

Kolače i torte moguće je i prethodno naručiti na  brojeve telefona: 091/191 84 01 ili 091/729 18 60. Radno vrijeme slastičarnice je radnim danom od 09.00 do 16.00 sati, a subotom od 08.00 do 13.00 sati na lokaciji  Stjepana Radića 105, Majerje, u Petrijancu uz glavnu cestu.

Ana Mihin rođena je 23.07.1990.g, završila je srednju Gospodarsku školu u Varaždinu nakon koje upisuje Fakultet za menadžment u turizmu i sportu te stječe zvanje „Menadžer turizma“. Tijekom školovanja usavršava znanje engleskog jezika, bavi se gimnastikom te pravljenjem slastica pri čemu uvježbava originalnost i kreativnost.

Ivana Mihin rođena je 07.08.1989.g. u Varaždinu, također je završila srednju Gospodarsku školu u Varaždinu te stekla zvanje Upravni referent. Za vrijeme i nakon  srednje škole intenzivno usavršava znanje engleskog, talijanskog i njemačkog jezika. Posjeduje iskustvo animatora u vođenju dječjih rođendana stečeno u „La la la landija“  rođendaonici te  iskustvo u vođenju dječjih grupa ritmike i plesa u sklopu Društvo Naša djeca u Varaždinu.

Nakon školovanja obje su se nalazile  u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kao nezaposlene osobe. Visoka motiviranost i poduzetnički duh kod Ivane i Ane nimalo ne nedostaje, a svoj optimizam i dobro raspoloženje koristiti će i u svojem budućem poslovanju!

"Kolačić sreće" nudi veliki izbor tradicionalnih kolača i torti, ali također nudi i veliku ponudu kolača američkog, modernog stila koji svojim specifičnim dizajnom osobito privlači najmlađe sladokusce. Uz brojne posjetitelje tijekom cijelog dana, na otvorenju slastičarnice je prisustvovala i Udruga Mentor kojoj je to bilo izrazito veliko zadovoljstvo jer su sestre Mihin bile polaznice radionica za samozapošljavanje, te su na taj način dobile mnogo korisnih savjeta te uputa o samom otvaranju svog slatkog carstva, te će i nadalje od strane Udruge “Mentor” moći dobivati podršku i pomoć namijenjenu poduzetnicima koji započinju svoje poslovanje.

"Osmijeh na licu svakog gosta potvrđuje nam da smo uspjele, a svaka njihova riječ potpore za uspjeh u daljnjem radu potiče našu kreativnost i upornost za unapređenjem ponude i usluge iz dana u dan." - ističu sestre Mihin.

Vjerujemo da će "Kolačić sreće" razveseliti svakoga sa svojom ponudom, a slatka mala iznenađenja i svi noviteti koje mlade sestre Mihin budu pripremile nikoga neće ostaviti ravnodušnim te im upravo zbog toga želimo uspješan rad i puno uspjeha u pravljenju novih slastica!

 

Udruga „Mentor“

galerija
galerija
galerija
galerija
galerija
galerija
galerija
galerija
galerija
galerija
galerija
galerija
galerija
galerija