14.08.2015

ZAPOČELE TREĆE EDUKATIVNE RADIONICE ZA NEZAPOSLENE OSOBE UDRUGE „MENTOR“

U sklopu Projekta „Mentor“ kojeg provodi Općina Donja Voća zajedno s partnerima Općinom Vidovec i Općinom Petrijanec, započele i treće po redu edukativne radionice za sve nezaposlene osobe s navedenih područja.

Ciklus radionica obuhvaća 15 međusobno povezanih radionica iskustveno-edukativnog karaktera. Kroz radionice nastoji se osnažiti nezaposlene i pripremiti ih za aktivno traženje zaposlenja. Radionice su kombinacija iskustvenog i edukativnog karaktera, pri čemu se na radionicama sadržaji ne prezentiraju na suhoparan način već se nastoji kroz različite vježbe i primjere iz prakse prenijeti polaznicima znanje i vještine koje će im u budućnosti pomoći u potrazi za radnim mjestom. Tijekom radionica polaznicima će se omogućiti da razvijaju svoje vještine za pronalazak posla, pružit će im se pomoć prilikom pisanja profesionalnog životopisa te zamolbe za posao. Također će im se pružiti mogućnost da nauče kako se dobro i kvalitetno pripremiti za razgovor sa poslodavcem – intervju. U sklopu radionica polaznicima je omogućeno i  korištenje računala. Polaznici će redovito uz pomoć trenerica za edukaciju pretraživati objavljene natječaje za posao te aktivno slati svoje molbe i životopise na raspisane natječaje, također će prikupljati informacije o poslu, o mogućnostima zapošljavanja kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu.

U trećem krugu radionica najveći interes pokazao se na području Općine Donja Voća gdje se prijavilo 16 nezaposlenih osoba s željom za edukacijom te se radionice odvijaju u dvije grupe radi veće kvalitete održavanja radionica. Ništa manje nisu zainteresirani za radionice i nezaposleni s područja Općine Petrijanec s 13 prijavljenih polaznika za treći krug radionica te Općina Vidovec s 10 prijavljenih polaznika za radionice. Nakon završetka radionica svi polaznici mogu i dalje dobiti podršku i pomoć kod traženja posla te kroz novoosnovanu Udrugu „Mentor“ nastaviti suradnju u svrhu promocije zapošljavanja, samozapošljavanja i poticanje volonterstva. Stoga bivši polaznici radionica, dolaze povremeno na radionice koje se održavaju za nove grupe polaznika jer smatraju da na taj način svoje iskustvo i pozitivan primjer mogu podijeliti s drugim polaznicima koji su obeshrabljeni i nemaju nada da će se zaposliti.

Polaznici koji su se prijavili na radionice pokazali su da su motivirani, da imaju nadu i vjeru u bolje te da zaista žele savladati sve prepreke prilikom traženja posla i  postati što bolji i konkurentniji na tržištu rada.

Stoga se i dalje pozivaju  nezaposlene osobe da se uključe u naše radionice za nezaposlene osobe kako bi svi zajedno uspješno vodili k smanjenju nezaposlenosti na navedenim područjima.

UDRUGA "MENTOR"

galerija
galerija
galerija
galerija
galerija