26.05.2015

Započele radionice za nezaposlene osobe u Petrijancu

U petak, 22.05.2015 godine, u sklopu projekta Mentor u prostorijama Doma u Majerju u Općini Petrijanec održani je uvodni sastanak  s budućim polaznicima radionica za nezaposlene osobe.

 Na prvom sastanku bile  su prisutne sve tri trenerice za područje općina Petrijanca, Donja Voće i Vidovca.  Polaznici su bolje upoznali ciljeve i očekivanja u projektu te način rada i raspored odvijanja radionica. Glavni cilj je omogućiti nezaposlenim osobama stjecanje znanja i vještina održavanjem redovitih radionica u trajanju od tri tjedna, a nakon toga produljiti suradnju kroz članstvo u  udruzi Mentor te davanje stalne  podrške kod traženja posla i informacija kod samozapošljavanja.

Trenerice u projektu pripremile su radnu bilježnicu za svakog polaznika, priručnik za informatiku i prezentaciju za potrebe provođenja edukacija pomoću kojih će polaznici steći znanja i vještine potrebne za osiguranje kompetencija na tržištu rada, upoznati se s mogućnostima stjecanja kompetencija putem volontiranja te mogućnostima za pokretanje vlastitog posla.

Svi sudionici imati će priliku naučiti i primijeniti neka nova i korisna znanja i vještina iz sljedećih područja: pisanje životopisa i molbe za posao, gdje i kako tražiti posao, kako se prezentirati potencijalnom poslodavcu, na koji način prevladati prepreke te kao poboljšati svoje samopouzdanje i postići svoje ciljeve.

Uz pomoć trenera polaznici će moći  raditi na planiranju karijere, definiranju profesionalnih ciljeva te usmjeravanju na nove izvore traženja posla. Na radionicama će također moći samostalno pretraživati objavljene natječaje za posao, prikupljati informacije o privremenim poslovima, o mogućnosti zapošljavanja u Hrvatskoj ali i inozemstvu te dobiti  pomoć kod pisanja životopisa na stranom jeziku.

Nakon uvodnog dijela polaznici su se imali priliku bolje  upoznati s obzirom da je u grupi osmero polaznika svakome polazniku može se kroz individualni pristup lakše pristupiti i odgovoriti na sva pitanja te ih dodatno motivirati, uljevati nadu i vjeru u bolje te im omogućiti da se bolje promoviraju poslodavcima ali dati im i smjernice kako lakše prevladati prepreke da bi postali što konkurentniji na tržištu rada.

galerija
galerija