29.10.2021

VOLONTEKA

VOLONTEKA je online platforma koja kroz volonterske aktivnosti povezuje organizatore volontiranja i volontere, s ciljem razvoja aktivne volonterske zajednice i doprinosa razvoju volontiranja u cijeloj Hrvatskoj. Projekt izrade nacionalne e-platforme za volontiranje – Volonteka vodio je Volonterski centar Zagreb u koordinaciji s Hrvatskim centrom za razvoj volonterstva.

Želimo:

– Potaknuti neprofitne organizacije u Hrvatskoj da se kroz organizirano volontiranje otvore građanima, njihovim znanjima i vještinama.
– Svim građanima RH ponuditi pristup informacijama o volontiranju i volonterskim aktivnostima.
– Volonterima i potencijalnim volonterima neovisno o njihovoj dobi, socijalnom statusu, spolu ili drugim obilježjima omogućiti da što lakše pronađu odgovarajuće prilike za volontiranje te ih potaknuti na volontiranje kao stil života kroz koji grade odgovorne, aktivne i humane zajednice kao i sebe same.
– Doprinijeti kvaliteti podataka o volontiranju kako bi se odluke o njegovom razvoju temeljile na stvarnim potrebama te ponuditi relevantne podatke za oblikovanje javnih politika vezanih uz volontiranje.

Aktiviranje korisničkog profila:

1) Na poveznici pronađite Volonteku: https://www.volonteka.vcz.hr/

2) Kliknite gumb „PRIJAVA“

3) Za aktivaciju je potrebno postaviti novu lozinku. Kliknite na poveznicu „Zaboravili ste lozinku?“

4) Sustav će Vas tražiti e-mail adresu. Budući da su podaci postojećeg profila prebačeni u Volonteku, potrebno je unijeti e-mail adresu s kojom je postojeći profil registriran

5) Na e-mail adresu stići će Vam upute o izmjeni lozinke

6) S novim pristupnim podacima možete se prijaviti u Volonteku, urediti podatke profila, dodati fotografiju te objavljivati volonterske aktivnosti/prijavljivati se na volonterske aktivnosti

  

Izvor: Volonterske aktivnosti | Volonteka (vcz.hr)