28.06.2017

Udruga „Mentor“ osvojila izvanredno drugo mjesto na „DETOX“ ETNO TOUR natjecanju u Sv. Andražu

Općina Sv. Andraž v Slovenskih goricah organizirala je dvodnevne seoske igre – igre bez granica, 24. i 25. lipnja 2017. u sklopu provedbe projekta „DETOX“ koji je podržan od strane Europske unije i sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Programa suradnje Interreg V-A Slovenija-Hrvatska 2014.-2020. Projekt zajednički provodi devet partnera s vodećim partnerom općinom Lenart te ostali partneri; Općina Sv. Andraž v Slovenskih goricah, Općina Sv. Ana, Univerza v Mariboru te Zavod za varstvo kulturne dedinščine Republike Slovenije, a s hrvatske strane sudjeluju četiri partnera; Turistička zajednica Varaždinske županije, Gradski muzej Varaždin te općine Vinica i Donja Voća. Ukupna vrijednost projekta iznosi 908.448,00 €.

Udruga „Mentor“ sudjelovala je u nedjelju, 25. lipnja, kao predstavnica  projektnog partnera općine Donja Voća na natjecanju u kuhanju pilećeg paprikaša u Vitomarcima u Općini Sv. Andraž v Slovenskih goricah te osvojila drugo mjesto. U kuhanju pilećeg paprikaša okušalo se devet članova udruga iz Slovenije te Udruga „Mentor“ i  DVD Vinica, kao predstavnik projektnog partnera općine Vinice, iz Hrvatske. Najukusniji pileći paprikaš skuhalo je Vinogradniško sadjarsko društvo Vitomarci, dok je treće mjesto pripalo Društvu gospodinj Vitomarci. Svi paprikaši bili su vrlo ukusni jer su se kotlovi u kratkom vremenu ispraznili, a na kraju ipak odlučile samo nijanse.

Bilo je ovo veoma uspješno organizirano natjecanje u Općini Sv. Andraž v Slovenskih goricah na kojem su unatoč kiši uz natjecatelje uživali i brojni posjetitelji.

 

 

 

galerija
galerija
galerija
galerija
galerija
galerija
galerija
galerija
galerija
galerija
galerija
galerija
galerija
galerija
galerija
galerija
galerija