26.06.2015

Udruga „Mentor“ na edukativnoj manifestaciji Poslovnog uzleta grada Ivanca

Nakon šest uspješnih manifestacija u 2014. godini „Poslovni uzlet Grada Ivanca“ trinaesta je u nizu manifestacija u 2015. godini u sklopu projekta „Poslovni uzlet“. Poslovni uzlet je projekt Poslovnog dnevnika koji želi promovirati uspješne male i srednje poduzetnike te im omogućiti alate za još bolji uspjeh. Cilj je izdvojiti najuspješnije te im dati podršku da i dalje opstaju na tržištu i stvaraju novu vrijednost u svom poslovanju. Sudjelovanjem Poslovnog uzleta u Ivancu omogućilo se poduzetnicima Varaždinske županije sudjelovanje na nizu besplatnih edukativnih radionica koje su zamišljene da im se pruže alati kojima mogu poboljšati svoje poslovanje, a onima koji tek kreću u poduzetništvo, da lakše naprave prve poslovne korake. U sklopu ove manifestacije, trenerice za edukaciju nezaposlenih osoba s područja općina Donja Voća, Petrijanec i Vidovec imale su priliku zajedno s polaznicima radionica za nezaposlene sudjelovati na veoma profesionalnim i poučnim radionicama u sklopu Poslovnog uzleta grada Ivanca kao i na panel diskusiji na temu „Kako biti uspješan poduzetnik“. Panel diskusiju s lokalnim poduzetnicima predvodio je moderator Vladimir Nišević, zamjenik glavnog urednika Poslovnog dnevnika. Na panel diskusiji sudjelovali su predstavnici poduzeća, s područja grada Ivanca, STUDIJA NEXAR d.o.o., HIDROMAT d.o.o., FABRIKA d.o.o. te predstavnik iz poduzeća ITAS-PRVOMAJSKA d.d. 

Polaznici radionica za nezaposlene osobe te ujedno i članovi Udruge „Mentor“ imali su priliku tijekom panel diskusije dobiti informacije od strane prisutnih lokalnih poduzetnika o mogućnostima zapošljavanja i poželjnim karakteristikama njihovih sadašnjih, ali i potencijalnih zaposlenika.  Stoga, prisutni predstavnici poduzeća te poduzetnici naglasili su koliko je za njihova poduzeća isključivo važna stručnost, profesionalnost te visoka motiviranost njihovih zaposlenika. Panelisti ističu kako unatoč tome da se nitko ne rađa poduzetnikom, postoje zajedničke osobine i karakteristike uspješnih poduzetnika. Prije svega to je strast za poslom, upornost usprkos neuspjehu, uočavanje prilika, sposobnost da se iz ideje stvori održiv posao tj. da se kreativnost i misao pretvore u mjerljive rezultate.

Edukacije u sklopu poslovnog uzleta grada Ivanca održavale su se cijeli dan  u nekoliko dvorana s desetak tema o poduzetništvu. Održana je radionica o oglašavanju za malo kuna, digitalnom marketingu te Google i Facebook oglašavanju. Radionice koje su svim prisutnim ponudile odgovore na pitanje: kako doskočiti ograničenjima budžeta za marketing. Stoga su polaznicima predstavljeni alati koji su im na raspolaganju kako bi uz što manje resursa, novca i uloženog vremena, povećali prodaju i svijest o svojim brendovima na tržištu. Što je to Cloud i na koji način uspješno poslovati kad ste van ureda prezentirao je Anton Jelić iz Hrvatskog Telekoma, te na konkretnim primjerima polaznicima radionice predočio kako se korištenjem clouda mogu smanjiti troškovi i zašto je takav način poslovanja sigurniji od informatičkih rješenja na koje smo navikli. Radionicu na temu „Što i kako dalje nakon započetog posla te kako proširiti poslovanje i saznati načine izlaska na nova tržišta“, održao je Vitomir Tafra iz Obrazovne grupe Zrinski. Zainteresiranim polaznicima iznio je načine kako prepoznati prednosti i na koji način prevladati ograničenja te o kojima sve pitanjima voditi računa kako bi tek osnovana tvrtka uspješno krenula u svijet biznisa, te i načine kako izaći na nova tržišta.

Na vrlo aktualno pitanje, kako do novca iz europskih fondova za ruralni razvoj, prezentirala je pomoćnica ministra poljoprivrede Davorka Hajduković. Od strane pomoćnice ministra potvrđeno je 16 mjera s ciljem osiguranja investicijskog zamaha i razvoja ruralnih područja. U tijeku je aktualna Podmjera 6.3. odnosno potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava. Tijekom radionice dobiveni su detalji na koje treba obratiti pozornost prilikom prijavljivanja na pojedinu mjeru.

galerija
galerija
galerija
galerija
galerija