29.05.2015

U SKLOPU PROJEKTA „MENTOR“ ZAPOČELE RADIONICE ZA NEZAPOSLENE OSOBE U DONJOJ VOĆI

U ponedjeljak, 25.05.2015. godine u sklopu projekta „MENTOR“ započele su trotjedne radionice za nezaposlene osobe s područja Općine Donja Voća.

Radionice pod sloganom „Zajedno s nama do novog posla“ provode trenerice s područja općina Donja Voća, Petrijanec i Vidovec. Polaznici radionica imati će priliku naučiti i primijeniti neka nova i korisna znanja i vještina iz sljedećih područja: pisanje životopisa i molbe za posao, gdje i kako tražiti posao, kako se prezentirati potencijalnom poslodavcu, na koji način prevladati prepreke te kao poboljšati svoje samopouzdanje i postići svoje ciljeve. Radi se u malim edukativnim grupama (10-12 polaznika), a cilj radionica je osnažiti nezaposlene osobe i poučiti ih o aktivnom traženju zaposlenja. Radionice su kombinacija iskustvenog i edukativnog karaktera, gradivo koje bi polaznici „trebali“ savladati poučava se na kreativan i zabavan način kroz različite vježbe i primjere iz prakse. Pri tome će polaznici naučiti mnogo o sebi što im može olakšati nošenje sa situacijom nezaposlenosti i pomoći pri planiranju idućih koraka u životu. Kroz edukaciju polaznici će osigurati kompetencije za pronalaženje posla na tržištu rada te će biti upoznati sa mogućnošću za pokretanje vlastitog posla. Kroz uvodnu radionicu, trenerica je prisutne upoznala s mogućnošću pokretanja vlastitog posla kroz Udrugu „MENTOR“.

Projekt „MENTOR“ financiran je u sklopu programa Lokalne razvojne inicijative za zapošljavanje- faza II, a Općina Donja Voća  kao nositelj projekta provodi ga zajedno s  partnerima u projektu: Općinom Petrijanec, Općinom Vidovec te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Udrugom Franjo Koščec.

galerija
galerija
galerija
galerija
galerija
galerija
galerija