04.08.2015

Radionicama Udruge „Mentor“ završen drugi krug edukacijskih aktivnosti za nezaposlene

Kroz protekli tjedan završene su i druge radionice za nezaposlene osobe s područja općina Donja Voća, Vidovca i Petrijanca u sklopu projekta „Mentor“, a radionicama je prisustvovalo 11ak polaznika u Općini Donja Voća, 7 polaznika na radionicama u Vidovcu te 9 polaznika na radionicama u Petrijancu. Ključni cilj svih dosadašnji radionica bio je učiniti polaznike proaktivnim budućim članovima tržišta rada. S tim ciljem, polaznicima su ponuđeni različiti zadaci i vježbe kroz koje su pokušali prepoznati svoje vještine, znanja i sposobnosti koje će im naveliko pomoći pri zapošljavanju. Tijekom svake radionice polaznici su uz pomoć trenerica pretraživali raspisane natječaje za slobodna radna mjesta te na njih slali svoju zamolbu te životopis.

Polaznici su naučili da se  proces donošenja odluka o karijeri  sastoji  od nekoliko faza:

  1. SAMO-PROCJENA- interesi, vještine, preferencije, vrijednosti
  2. ISTRAŽIVANJE KARIJERA - web stranice, agencije za zapošljavanje, informativni razgovor za posao
  3. POTRAGA ZA POSLOM - identificiranje mogućnosti, CV/otvorene zamolbe, apliciranje na natječaje, podnošenja zahtjeva za daljnje profesionalno usavršavanje, sajmovi poslova, dani karijere i slično.
  4. "ISPROBAVANJE" KARIJERE - praksa, stažiranje, volontiranje, studentske organizacije, ljetni poslovi, studentski poslovi,

te koliko se važno posvetiti svakoj od njih da bismo došli do konačnog cilja, a to je pronalaženje radnog mjesta koja će za vas biti ispunjavajuće, motivirajuće i izazovno, te osigurati i unutarnje zadovoljstvo, a ne samo materijalnu egzistenciju.

U opuštenoj atmosferi polaznici svih radionica dobro su se zabavili i uspješno odradili posao. Ove radionice samo su neke od niza planiranih za nezaposlene koje će se održavati tijekom 2015. godine. Svi aktivni sudionici radionica steći će pravo na Certifikat koji će ih istaknuti među ostalim tražiteljima posla prilikom prijave za posao.

I za kraj ...

Zahvaljujemo se svim sudionicima na radionicama na aktivnom sudjelovanju te pozivamo sve studente i nezaposlene osobe da započnu proaktivan pristup prema tržištu rada dolaskom na radionice Udruge „Mentor“ na izradu životopisa, zamolbe za posao, pripreme za intervju i izrade plana karijere. 

Veselimo se vašem dolasku i budućim uspjesima!

galerija
galerija
galerija
galerija
galerija
galerija
galerija
galerija
galerija
galerija
galerija
galerija
galerija
galerija
galerija