20.01.2017

Poziv za prijavu na besplatni online program učenja mobilnog novinarstva: PROJEKT Y-NEX

HRT Akademija i partneri u projektu European Youth News Exchange (Y-NEX) pokreću besplatni online program učenja mobilnog novinarstva i Y-NEX news portal namjenjen  prvenstveno nezaposlenim mladim osoba.

Akademija HRT-a vodeći je partner i koordinator projekta European Youth News Exchange (YNEX), koji se financira iz fondova Europske unije preko programa Erasmus+. Cilj toga projekta je dodatna izobrazba nezaposlenih mladih s naglaskom na mobilno novinarstvo te razmjena i širenje vijesti, fotografija, audiomaterijala i videomaterijala putem otvorenog online news portala. Iako se o nezaposlenosti mladih prica konstantno, glasovi mladih osoba uglavnom se ne čuju, a mladi rijetko sudjeluju u ključnim političkim i društvenim procesima koji utječu na njihov život, zbog čega često smatraju da ne mogu utjecati na životnu situaciju u kojoj se nalaze.

Dosad je završen obrazovni program za mobilno novinarstvo koji se razvija preko interaktivne platforme MOOC (eng. massive open online) koja će se aktivirati 23. siječnja 2017. godine. Uz online edukaciju za mobilno novinarstvo, u fazi izrade je i online news portal u kojem će raditi mladi novinari obučeni za mobilno novinarstvo te time postati aktivni sudionici svoje zajednice i Europske unije.

Sve zainteresirane nezaposlene mlade osobe mogu se ukljuciti u jedinstveni besplatni program u kojem će kroz šest modula i 20 tjedana trajanja on-line programa učiti o mobilnom novinarstvu.

Više informacija oprojektu, programu te načinu prijave saznajte ovdje.