30.09.2015

INFORMIRANJE NEZAPOSLENIH O PROJEKTU „MENTOR“

U sklopu Projekta „Mentor“, Hrvatski zavod za zapošljavanje u suradnji s nositeljem projekta Općinom Donja Voća, dana 15. rujna 2015. godine od 8:00 do 12:00 sati u prostorijama Vatrogasnog doma u Donjoj Voći te 25. rujna 2015. u istom terminu u Općini Vidovec, održao je informativno predavanje nezaposlenim osoba o mogućnostima uključivanja u besplatne iskustveno-edukativne radionice u sklopu projekta „Mentor“.

Zajedno s nositeljem projekta, Općinom Donja Voća, u projektu sudjeluju i partneri Općina Vidovec i Općina Petrijanec, Hrvatski zavod za zapošljavanje i Udruga „Franjo Koščec“. U razdoblju od 18 mjeseci trajanja projekta, predviđena je edukacija za 168 nezaposlenih osoba.  Projekt "MENTOR" financiran je iz Europskog socijalnog fonda u sklopu IPA programa za Republiku Hrvatsku, komponenta IV. Razvoj ljudskih potencijala, grant shema "Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja - faza II. Ukupna vrijednost projekta je 67.138,21 eura, od čega  Europska unija sudjeluju u sufinanciranju projekta u iznosu od 59.638,87 eura. Tijekom informativnog dijela, mještani općina Donja Voća i Vidovec dobili su pregršt informacija o svim aktivnostima i ciljevima projekta. Uz predstavljanje projektnih aktivnosti projekta od strane Zavoda, informiranju su prisustvovale i trenerice za edukaciju nezaposlenih osoba u svojim općinama. Sanja Kočet, trenerica za edukaciju nezaposlenih osoba na području Općine Donja Voća te Vlasta Rožić, trenerica za edukaciju nezaposlenih osoba na području Općine Vidovec.

Trenerice za edukaciju svoje su sumještane upoznale sa sadržajem i dinamikom odvijanja radionica u sklopu projekta Mentor. Mještani Općine Donja Voća i Općine Vidovec imali su priliku upoznati se i s dosadašnjim rezultatima projekta. Trenerice ističu kako su kroz dosadašnju provedbu projekta vidljivi i prvi rezultati. Tijekom dosadašnje realizacije projekta, održane su četiri grupe po 12 polaznika te je kroz radionice prošlo 70% nezaposlenih osoba od ukupno planiranog broja polaznika. Kvalitetu izvođenja radionica potvrđuje i postotak zapošljavanja polaznika po završetku edukacija, 15% osoba od ukupnog broja nezaposlenih koji su prošli kroz radionice uspjelo je naći svoje mjesto na tržištu rada.

 

galerija
galerija
galerija
galerija
galerija
galerija