Mjere aktivne politike zapošljavanja

Vodeći računa o specifičnim potrebama svojih korisnika, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava i Hrvatski zavod za zapošljavanje provode niz mjera aktivne politike zapošljavanja s ciljem poticanja zapošljavanja, dodatnih edukacija radnika i očuvanja radnih mjesta. Novih 9 mjera aktivne politike zapošljavanja zamijenile su one koje su bile aktivne do kraja 2016. godine kako bi bile jasnije i pristupačnije svima koji ih mogu iskoristiti.

Bilo da ste poslodavac, posloprimac ili sezonski radnik, ovim mjerama i njihovim kombiniranjem možete iskoristiti poticaje kako biste unaprijedili svoj radni odnos ili tvrtku.

Različitim financijskim subvencijama i programima obrazovanja i usavršavanja omogućite si zapošljavanje novih radnika, dodatnu edukaciju, očuvanje radnog mjesta ili uključivanje u programe javnih radova. Osim posebno kreiranih mjera, za vas poslodavce osigurali smo sve informacije na jednom mjestu, u Uredima za poslodavce u svim područnim/regionalnim uredima. Više informacija o svakoj pojedinoj mjeri možete provjeriti na sljedećem linku. Provjerite koje mjere ili kombinacija mjera aktivne politike zapošljavanja odgovaraju vašim potrebama!