25.04.2022

HZZ - VAUČERI ZA OBRAZOVANJE NEZAPOSLENIH I ZAPOSLENIH OSOBA u 2022. godini

U okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026., Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatski zavod za zapošljavanje u mjesecu travnju započeli su s provedbom obrazovanja putem sustava vaučera.

Vaučeri će se dodjeljivati za stjecanje zelenih i digitalnih vještina nezaposlenim i zaposlenim osobama sukladno potrebama gospodarstva.

Model vaučera osigurat će konkurentnost na tržištu rada zainteresiranim osobama, koje zbog nedostatka vještina ne mogu pronaći zaposlenje, trebaju dodatno obrazovanje kako bi zadržale postojeći posao ili razmišljaju o promjeni karijere.

Putem vaučera će se financirati kraći formalni programi obrazovanja sukladno konceptu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira, čime se osigurava relevantnost za potrebe tržišta rada.

Hrvatski zavod za zapošljavanje će zainteresiranim korisnicima pružati tehničku i stručnu podršku, kao i usluge profesionalnog savjetovanja.

Izvor: Vaučeri za obrazovanje - financijska potpora za obrazovanje odraslih u stjecanju vještina | Hrvatski zavod za zapošljavanje (hzz.hr)